BVB la 11 luni: 89 de investitori noi

Numarul (cumulat 2008 ) persoanelor care au intrat in piata a fost superior al celor care au iesit din piata, potrivit datelor publicate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Astfel, balanta la 11 luni arata un plus de 89 de investitori noi la BVB, in 2008. Numarul persoanelor care au intrat la cumparare 337 de investitori au decis sa joace la Bursa, in vreme ce numarul celor care au hotarat sa se retraga a fost de 248.  

Cu o luna inainte de finalul anului, balanta schimburilor efectuate de straini la BVB a ajuns astfel sa indice retrageri de 17 mil. euro, dupa cumparari de 673 mil. euro si lichidari de 690 mil. euro. Vanzarile nete ale investitorilor din afara Romaniei, in intervalul ianuarie-noiembrie 2008, vin in contrast cu perioada similara a anului 2007, cand acestia adusesera pe piata de capital locala peste 460 mil. euro.

Strainii au fost cumparatori neti pentru a cincea oara in 2008, ei aducand in noiembrie 9,2 mil. euro, dupa ce, in octombrie 2008, au fost vanzatori neti cu un sold negativ de 11 mil. euro. 

In noiembrie, investitorii din Elvetia au fost pentru prima data in 2008 cei mai activi cumparatori de la BVB, acestia achizitionand titluri in valoare de 12 mil. euro, in conditiile in care lichidarile de pozitii efectuate de acestia s-au plasat sub 0,8 mil. euro. Per total, investitorii nerezidenti au cumparat in noiembrie actiuni de 35,7 mil. euro, in vreme ce vanzarile efectuate de catre acestia au fost de 26,4 mil. euro.

Investitorii din Marea Britanie s-au plasat pe primul loc in topul vanzarilor efectuate la Bursa, dupa ce acestia au vandut actiuni in valoare de 5 mil. euro. In aceeasi luna, investitorii americani au inregistrat vanzari nete de 1,3 mil. euro, efectuand cumparari de 2 mil. euro si retrageri de 3,4 mil. euro.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s