Solicitarea QVT, manipulare sau nu?

Actiunile Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services au crescut iar cu 15% – maximul permis de legislatie -, ca si in ziua de ieri, dupa ce fondul de investitii QVT a a anuntat ca a solicitat CNVM sa oblige grupul Rompetrol sa deruleze o oferta publica de preluare pentru cele doua societati.

CNVM nu s-a pronuntat nici pro, nici contra. Are termen 30 de zile pentru a raspunde solicitarii QVT. Oferta publica ar trebui derulata la un pret minim egal cu pretul mediu de piata al actiunilor Petromidia in perioada ianuarie 2007 – ianuarie 2008, care este de peste 0,1 lei/actiune. In prezent, titlurile sunt tranzactionate la 0,0243 lei.

Interesant este de vazut cine a facut tranzactii la acest pret. Pentru ca daca tranzactiile apartin QVT… hmm ar fi dubios! A disimulat o informatie cu scopul de a duce pretul sus si de a vinde mai convenabil. Sa fim rautaciosi in continuare: daca a cumparat sa vanda in oferta la un pret net superior, iar nu e bine.

Cum o dai tot nu le pica bine. Si totul in numele actionarilor minoritari. O tema la moda in spatele careia marii rechini isi marcheaza profiturile. Sa nu deviem de la subiect!

Nu cred in niciuna dintre variante. Ce cred eu? Speculatorii au stiut sa profite de o informatie aruncata inconstient in piata.

CNVM-ului ii ramane sa decida daca este sau nu diseminare de informatii cu scopul de a manipula pretul. Si asta in urma analizarii tranzactiilor. Si nu pe termen scurt, ci dupa ce isi anunta decizia luata in intelepciunea lor luminata.

Despre obligatia KazMunaiGaz, data viitoare!

Reclame

Un comentariu

  1. Ce tranzactii vezi tu sa se faca. uita-te la volume monsher.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s