Vorbe grele din proverbe adunate

Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia” si „Cainii latra, ursul merge” sunt doua proverbe romanesti prin care as descrie perfect iubirea dintre un politician roman si un ziarist „de marca” al presei romanesti.

Butonand telecomanda televizorului meu, nici LCD, nici plasma, ajung si pe un prost, pardon! post al partidului comunist. Ooops! nu comunist, am vrut sa scriu, dar m-a furat tastatura. Al partidului conservator. Pe ecran, un nene  si doua tinerele. Una pesedista, alta penelista. Mi-am zis: stai ca-i rost de campanie aici; nu-i colegiul meu dar s-ar putea sa aud ceva interesant. Ma asteptam sa vad si una democrata, dar lipsea.

In discutie era subiectul cu manele electorale. Am zabovit cateva minute sa asist ce au de spus doamnele, stiind ca una dintre ele chiar a organizat concerte cu manelisti. Ancutza penelista le condamna de zor. Onita social-democrata nu era nici pro, nici contra, avand in vedere electoratul pe care mizeaza sa castige alegerile. Cinstit a spus femeia: „doar nu vreti sa ii duc pe cei din Ferentari la Opera Romana”. Din partea mea, de data aceasta, o bila alba. Stie fata ce-i ala PR.

Nenea respectiv (i-as da prea mare importanta daca i-as spune numele) arunca cu vorbe in PD-L, partid care nu era prezent in studio. Apropo, alooooooooooooo, CNAAAAAAAAA-uleeeeeeeee, nu te-ai sesizat? Domnu’ aaaaa cam mult, nenea avea o problema cu partidul presedintelui care imparte CD-uri cu manele. Si care-i baiul? Nu toate partidele fac la fel? Baaaaaa, asta ne e tara, asta ne e poporul, astia sunt cei ce vor vota!

Si pentru ca nu ii era suficient a dat si in editorialistii lu’ Cotidianul (vechi dusmani ai lui). De fapt… el da in tot ce inseamna trustul lui Vantu sau in oricine i se pare ca tine cu Marinaru’. De parca el nu ar fi partinitor. Dar… ce bine au dus-o unii pe vrea lu’ Bombonel. Au nostalgii grele si sperante si mai grele: sa revina PSD la guvernare. Sau mai bine PC… R.

In zadar incercau madamele din platou sa isi faca publicitate. Moderatorul avea o misie grea, un cosmar greu: sa lovim in presedinte! Si uite asa din cand in cand si incet incet ajungea si la Jhonny Walker, de parca ar fi candidat in Colegiul ‘nealui si-i era frica sa nu fie ales.

N-am mai rezistat si am schimbat!

Insa, instinctul masochist m-a impins sa intru pe blogul lui. Eram curios sa vad ce scoate din condei. Stiti, de obicei, nesatul de vorba, da cu d-alea grele si pe blog, pentru ca la TV e timpul de emisie scurt. Mai sunt si alti lingai pe acolo. Pe blog, un articol plin de venin: Loganu’ de 150.000 de euro al lu’ Base. Baaaaaaaaaa, partizanule, nu a spus ca isi schimba masina de serviciu, ci pe aia personala. [Nu il cred eu pe Base ca renunta el asa usor la golfuletul lui cu care trece strada la Golden Shlitz, dar nici tu nu ai dreptate!] Nataraule, gaseste-ti alt subject. Loveste-l pe bune. Te intreb pe tine soare cati presedinti si premieri merg in limuzine si cati in rable? Din cate cunosc, aia de la Pitesti nu s-au apucat de fabricat si limuzine. Da-le tu idei… grele

P.S. Neneaaaaa, te mai crezi jurnalist?

Reclame

2 comentarii

  1. O postare mai buna decat a multor ziaristi 😀

  2. Bingo!!!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s