G20 a spus „nu” unui „jandarm” al sectorului financiar internaţional

Şefii de stat şi de guvern din marile ţări industrializate şi emergente (G20) au adoptat sâmbătă principiul unei reglementări a pieţelor financiare pe baze naţionale, respingând pentru moment ideea unui „jandarm” al sectorului financiar mondial.

G20 a subliniat că nu va lăsa nicio practică riscantă şi niciun produs financiar nou să se dezvolte în afara oricărui control, deşi a renunţat să creeze un organism supranaţional de reglementare financiară.

În prezent, fondurile speculative („hedge funds”) nu sunt supuse niciunei reguli, cum nu sunt nici tranzacţiile de pe gigantica piaţă a asigurărilor împotriva nerambursării creditelor, evaluată la circa 60.000 de miliarde de dolari.

Faptul că declaraţia finală a G20 nu conţine „nimic precis” în ceea ce priveşte reglementarea celor mai exotice instrumente financiare constituie o „victorie” pentru Statele Unite, din punctul de vedere al lui Robert Brusca, economist la FAO Economics.

Articol integral pe www.moneyline.ro.

Anunțuri

1 comentariu

  1. păi cam aşa e, cu nota că nu a sua, sua fiind reprezentată de poporul statelor unite, ci a corporaţiilor statelor unite care nu sunt nici pe departe popurul statelor unite! 😉


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s