G20 a spus „nu” unui „jandarm” al sectorului financiar internaţional

Şefii de stat şi de guvern din marile ţări industrializate şi emergente (G20) au adoptat sâmbătă principiul unei reglementări a pieţelor financiare pe baze naţionale, respingând pentru moment ideea unui „jandarm” al sectorului financiar mondial.

G20 a subliniat că nu va lăsa nicio practică riscantă şi niciun produs financiar nou să se dezvolte în afara oricărui control, deşi a renunţat să creeze un organism supranaţional de reglementare financiară.

În prezent, fondurile speculative („hedge funds”) nu sunt supuse niciunei reguli, cum nu sunt nici tranzacţiile de pe gigantica piaţă a asigurărilor împotriva nerambursării creditelor, evaluată la circa 60.000 de miliarde de dolari.

Faptul că declaraţia finală a G20 nu conţine „nimic precis” în ceea ce priveşte reglementarea celor mai exotice instrumente financiare constituie o „victorie” pentru Statele Unite, din punctul de vedere al lui Robert Brusca, economist la FAO Economics.

Articol integral pe www.moneyline.ro.

Reclame

Un comentariu

  1. păi cam aşa e, cu nota că nu a sua, sua fiind reprezentată de poporul statelor unite, ci a corporaţiilor statelor unite care nu sunt nici pe departe popurul statelor unite! 😉


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s