Noul instrument al lui Base: Ioan Talpes

In plina campanie electorala se pregateste un nou dosar Rompetrol, care ii vizeaza pe adversarii politici ai lui Baselu si ai partidului prezidential: Dinu Patriciu, Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu.

Musafirul PSD si candidatul PD-L, Ioan Talpes, spera sa atraga voturile locuitorilor din Colegiul 7 Senat cu „dezvaluiri incendiare”. Si nu oricum. Invitat la emisiunea Nasu de la B1TV, a prezentat ordonanta data de Tariceanu in 2005 prin care se explicita expresia produse petroliere livrate si care a scutit Rompetrol de plata unui cent pentru fiecare baril exportat, creandu-se astfel pentru compania lui Patriciu un beneficiu financiar de circa 400 de milioane de euro. El il acuza si pe Adrian Nastase ca ar fi dat o ordonanta, pe final de mandat, tot in favoarea celui mai mare petrolist roman. Astfel, ultimul premier pesedist a scutit firmele de prelucrare si desfacere a produselor petroliere de TVA, accize, taxe pentru drumurile publice, si de la plata de majorari, dobanzi si penalitati de intarziere.

Si ca atacul sa fie complet si prin toate mijloacele, interesanta e povestioara din Academia Catavencu a carei concluzie este ca Rodica Stanoiu si Mihai Tanasescu ar fi trebuit sa fie in puscarie, lui Ion Iliescu sa ii dam o coronita de premiul intai, iar lui Nastase sa ii mai numaram ouale odata sa vedem daca valoreaza saptezeci de milioane (nu stim daca euro sau lei fie vechi, fie noi), bani primiti de la Dinu Patriciu. Talpes ne spune o „poveste mica” despre cum Tanasescu semneaza de la Washington ordonante cu dedicatie Patriciu. Intervievatul mai nareaza si despre cum el insusi a trecut prin sulite si fos sa salveze dosarul Petromidia, iar Bunicuta, ca un bun cetatean, a respectat cuvantul legii.  Vezi Ioan Talpeş: „La Vântu lucrurile sînt mai complexe“.

Si uite asa, seful serviciilor ne spune povestile care ii plac, sperand ca votantii din Colegiul 7 il vor avea musafir pe Mos Ene cand vor pune stampila pe buletinul de vot. Si cum sa nu ma revolt impotriva clasei politice, cand toate aceste dezvaluriri apar in campania electorala. Adevarurile ies la iveala numai in momente importante ale vietii politice, dar pe criterii subiective.

Aceste iesiri ale lui Talpes mi-au raspuns si la intrebarea ce dracului cauta asta in PDL. Deloc credibila explicatia lui de azi din Academia Catavencu: „Eu nu m-am vazut cu Basescu. […] Eu nu puteam sa fiu decat la PD-L. N-aveam unde. Cat am fost, cateva luni, in PSD, nu aveam nimic cu doctrina, programele. Aveam ce aveam cu oamenii”.

Propun o continuare a explicatiei lui Talpes: „…Aveam ce aveam cu oamenii, oameni pe care acum incerc sa ii impac la loc, sa refacem FSN-ul, sa se infrupte toti din bogatia tarii, pardon a lui Patrciu.. aaa.. a… tot aia e!

Avand in vedere ca sponsorizarile lui Patriciu s-au indreptat catre PSD si PNL, nu este greu de crezut ce spune fostul sef al SIE, da hai sa nu ne lasam prostiti din nou si sa votam cu cap (sau deloc).

Pacat ca  nici acest uninominal nu ne va scapa de securistii pe care ii tinem in Parlament!

Reclame

3 comentarii

  1. rusine PDL

  2. imi pare rau ca mergi cu minciuna la nesfirsit dar hai sa it explic„talpes vb despre ce au facut cei trei crai de ani buni de zile dar cine are interes sa si publice dar asta o vei afla citind lista celor care au beneficiat de tranzactia cu actiunile rompetrol cine sunt ei,mai mult uite de ce succes sa bucurat in ziare aceste dezvaluiri si dupa cele doua emisiuni la nasu.deci vezi ce simplu esta.apoi chiar toata lumea e oarba chiar nimeni dintre cei in drept nu se sesizeaza sa inceapa o investigatie pe acest subiect sa vedem daca talpes minte sau nu.se vede clar in solda cui esti si ca nu faci nimic altceva decit sa iti aperi painea caci adopti aceiasi politica ca si superiori tai.priveste faptele si nu le da conotatii pt ca indiferent ce vei incerca ele tot hotii raman,iar daca chiar te intereseaza adevarurile mai intereseazate in campania locala citi bani a bagat patriciu in publicitate si care au fost si clauzele solicitate de el.ne mai auzim tonomatule.

  3. 1. nu sunt in solda nimanui. imi e sila de toate cele trei partide mentionate mai sus. nu sustin corectitudinea nici unuia dintre ele.
    2. nu spun ca talpes ar minti. culmea, il si cred. cred in vorba aia fara foc nu se face fum, deci un adevar exista pe acolo
    3. revolta mea este impotriva dezvaluirilor dirijate. aceste dezvaluiri ale lui talpes sunt convins ca nu vor fi singulare. cu siguranta vom mai avea parte si de altele de pe fiecare parte a baricadei
    4. sper si eu sa se sesizeze organele abilitate dar… slabe sanse


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s