Mandat pentru noul Parlament: NU, SIF6

 Fondul s-a nascut ca un proiect politic si a evoluat intr-un context complicat”, declara Daniela Lulache intr-un interviu din Romania Libera despre Fondul Proprietatea al carei manager general este.

Uite si un adevar grait de prima doamna a celui mai mare fond din regiune (sau poate chiar Europa) printre minciunile aruncate cu privire la salarii.

 

Asa cum s-a afirmat in presa de-a lungul vremii, Fondul este un proiect pilitic al liberalilor care vor sa isi faca propriul SIF (ex-FPP), pentru ca cele cinci, deja existente, au fost, sunt si cel mai probabil vor fi in mana unor pesedisti. Cu toatea acestea, PNL a dat un post si pe la PSD si UDMR, pentru a inchide gurile rele care legau partidul de fond, iar acum pot spune usurati ca este un proiect national.

Dupa numirea Danei Lulache, Fondul evoluase de la a merge de-a buselea la mersul in picioare dar tinut de mana. Intre timp se pare ca mana a disparut si a cazut, mergand iar in patru labe.

Cine e de vina?

Sebastian Vladescu (presedintele comisiei de selectie a administratorului) arunca vina pe Lulache. Ea, la randul ei, spune ca si-a indeplinit obligatiile si de vina e Vladescu. Si uite asa sarmanii despagubiti inca asteapta… un administrator strain sau local (de ce nu si mixt?).

Care ar fi mai bun?  

Administratorii straini au background, know-how, specialisti, dar au si criza. Iar un cadou ca Fondul Proprietatea ar reprezenta un balon de oxigen. Ai nostri au dorinta, dar n-au putinta si vor avea criza.

Indiferent cine se va procopsi pe cap cu beleaua numita Fondul Proprietatea, tot la mana politicienilor romani ajunge. Acesti experti mioritici in ale economiei, care si-au demonstrat priceperea prin reglementarea celor cinci SIF.

Este posibil sa avem din nou surprize de tipul: uite pragul, nu e pragul sau uite consolidata, nu e consolidata. Tare mi-e teama ca vom avea o existenta politica si complicata, asa cum s-a si nascut.

De aceea, viitori parlamentari, inainte de a pune la treaba noul administrator trebuie sa mai dea cateva legi. Sa fie clar stabilit daca Fondul Proprietatea va fi fond (caz in care va functiona dupa regulile CNVM) sau societatea comerciala. Alta va fi sa oblige toate companiile sa aplice IFRS (aplicabila si la SIF-urile deja in viata). Astfel, nimeni nu va putea spune ca nu se poate consolida intrucat cei la care au detineri aplica alte reguli contabile si ajungem sa discutam in van ca si la SIF-uri. Si o ultima lege (esentiala) trebuie sa fixeze daca va avea sau nu prag, si asta asa sa ramana valabil pe toata durata de existenta a lui.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s