Obama, noi, ungurii… si altii

Interesat de alegerile din SUA, ascultam la TV opinia unei „mare” analiste politice de pe scena ziaristica locala. „Va trebui sa treaca multi ani ca romanii sa fie pregatiti sa accepte un presedinte de maghiar sau tigan„, spunea ea (nu dau nume sa nu ofensez pe nimeni, orgoliile sunt prea mari la noi:)) ).  In principiu, nu o contrazic! Romanii chiar nu sunt pregatiti sa puna stampila votat pe un asiatic sau negru (de parca am avea prea multi). 

Ii propun doamnei sa-si reanalizeze gandurile, in oglinda cu faptele din America.

Replica mea: nu orice fel de minoritati, draga doamna, pot ajunge pe culmi inalte. Aici discutam despre rasa, culoarea pielii sau spuneti-i cum mai doriti. Ceea ce propunea in dimineata zilei de 5 noiembrie doamna respectiva era alegerea unui presedinte dintr-o minoritate nationala. Deci, chestiuni diferite! Din cate imi aduc aminte, pentru a fi ales presedinte al SUA, trebuie sa fii nascut acolo (conditie care la noi lipseste din Constitutie). Nu ma intelegeti ca as avea ceva cu maghiarimea, dar comparatia nu isi are loc. Va intreb: credeti ca Franta ar alege un rrom in fruntea tarii? Sau alta tara europeana? Franta nici macar nu isi recunoaste minoritatile, functioneaza pe principiul, ai cetatenie franceza, esti francez, iar noi mai avem putin si vom fi obligati sa invatam si limba maghiara, rroma, rusa, turca si altele care mai convietuiesc cu noi. Nu as vrea sa fiu inteles ca adeptul ideologiei lui Vadim…

SUA a ales un presedinte de culoare. Adevarat, s-a rescris istoria nu numai a Statelor Unite, ci a intregii lumi si astfel s-a demonstrat ca visul american poate deveni realitate. Si iata oameni buni cum principiile Declaratiei de Independenta sunt reconfirmate si peste  232 de ani: „toţi oamenii s-au născut egali, înzestraţi de către Creator cu drepturi inalienabile, dreptul la viaţă, la libertate şi la căutarea fericirii„. Ma intreb ce va urma si peste cati ani? As prefera o femeie presedinte a SUA…

Reclame

3 comentarii

  1. Franta chiar are un presedinte cu radacini si nume maghiar/evreu.

  2. De acord, are radacini. Dar nu e reprezentantul unei minoritati, e francez si atat. Despre aceasta diferenta vorbesc.

  3. Pana cand ungurii nu renunta la ideea separarii teritoriale pe criterii etnice, nu va fi ales niciun ungur in fruntea tarii… Deci, comentarii inutile!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s